Monday, March 9, 2009

Demonstration Støt kampen mod henrettelser og massearrestrationer i Iran! Fredag. d. 13 marts kl: 16 Amnesty International, Gammeltorv, København K

Det islamiske regime i Iran har endnu en gang sat en bølge af arrestrationer, henrettelser og forfølgelse af de politiske- og faglige aktivister i gang i landet. I de seneste måneder har regimet arresteret mange studerende eller faglige aktivister, heriblandt den unge lærer Farzad Kamangar, som har kæmpet for bedre forhold for skolelærerne. Farzad er blevet dømt til døden og kan henrettes når som helst. Grunden til at regimet endnu ikke har eksekveret dødsdommen er frygten for forstærkede protester fra befolknings side.

Mansur Osanlo, formanden for buschaufførernes fagforening, samt en række andre arbejderaktivister er blevet arresteret og har været tortureret i de seneste måneder.

To kvindelige faglige aktivister ved navn Shiva Xezer Abadi og Susan Razani er blevet straffet med piskeslag, alene på grund af deres deltagelse i sidste års arrangement i anledning af arbejdernes internationale kampdag. Ud over de to blev 6 andre arbejderaktivister pisket pga. deres aktiviteter.

I de senere måneder er hundredvis af studerende blevet fængslet og tortureret, heriblandt Alireza Davoodi og Mohamad Pour Abdulah. De er begge to studerende fra det venstreorienterede studenternetværk Daneshjoyane Azadikhah. (De frihedssøgende studerende). Et stigende antal studerende har indledt sultestrejke.

Desuden bliver et stigende antal kvinder og mænd dømt til stening i disse dage.

Forfølgelse og chikane af folk, der tilhører de forskellige religiøse mindretal er kraftigt tiltagende. Nogle af iranske statsborgere, der er tilhængere af Bahai- religionen eller er jøder er blevet fængslet og dømt til døden. De er blevet beskyldt for spionage til fordel for udenlandske stater!

Ved at forfølge, arrestere eller henrette folk forsøger det iranske islamiske regime at finde en udvej ud af sin politiske og økonomiske krise. Men trods regimets bestræbelser som at slå hårdt ned på politiske aktivister og fagligt aktive eller at forsøge at kontrollere befolkningen fortsætter protesterne i Iran. Blandt andet har de studerende i Teheran og andre byer startet endnu en række af protestaktioner på universiteterne i de seneste uger.

Fornyeligt gennemførte mange borgere i den kurdiske by Marivan en generalstrejke i tre dage og krævede løsladelse af politiske aktivister og bedre livsbetingelser. I flere byer har arbejderne fra en række forskellige fabrikker strejket i flere uger for bedre løn og bedre arbejdsvilkår. Listen af protester og strejker er lang. Så sent som onsdag den 5. marts 2009 blev præsident Ahmadinejad mødt med skokast fra de protesterendes side i byen Uromia og hans bilkortege kørte derefter en protesterende borger ned.

De arresterede i Iran og den iranske befolkning, som kæmper for frihed og et bedre liv, har stærkt brug for den internationale støtte og solidaritet.

Vi opfordrer alle til at protestere mod disse massearrestrationer og dødsdomme i Iran. Vær med til at protestere i mod den brutalitet, som en af verdens mest fascistiske og diktatoriske regimer anvender mod sin egen befolkning. Den iranske befolkning har brug for jeres opbakning i deres kamp for frihed.

Arr: Støtte komite for iranske politiske fanger

No comments:

Post a Comment